Zoeken

Homoseksuele Franse minister: Benkirane blundert

27 februari 2024 - 19:00 - Marokko

©

De benoeming van Gabriel Attal tot minister van Buitenlandse Zaken van Frankrijk heeft tot felle kritiek geleid van Abdelilah Benkirane, de voormalige premier van Marokko.

Benkirane, secretaris-generaal van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD), noemde de benoeming van Attal, die openlijk homoseksueel is, een "misstap" en een teken van de teloorgang van de Franse waarden.

Lees ook: Abdelilah Benkirane haalt hard uit naar homoseksuelen

"Ik had nooit gedacht dat de zaken in Frankrijk zo snel zouden achteruitgaan," zei Benkirane tijdens een bijeenkomst van de regionale raad van Tanger-Tetouan-Al Hoceima. "Dat ze nu een premier hebben die trots is op zijn homoseksualiteit en getrouwd is met de minister van Buitenlandse Zaken, wat is dat? Wat is er gebeurd met de wereld?"

Benkirane stelde dat de benoeming van Attal een schande is voor Frankrijk, het land van De Gaulle, Mitterrand en Chirac. Hij vroeg zich af hoe Fransen zich zouden voelen wanneer hun premier naar het buitenland reist. "Zullen ze zich niet afvragen wat hij daar gaat doen, of wat ze hem zullen aandoen?" De uitspraken van Benkirane werden met gelach ontvangen door de aanwezigen.

Lees ook: Hervorming familierecht: Abdelilah Benkirane hekelt Marokkaanse feministen

Het is onduidelijk of Stéphane Séjourné en Gabriel Attal nog samen zijn. In januari berichtten Franse media dat Attal en Séjourné hun relatie twee jaar geleden hebben beëindigd. Beide mannen hebben tot nu toe geen commentaar gegeven op de geruchten over hun breuk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team