Zoeken

Accor opent hotels in de Marokkaanse Sahara

4 april 2024 - 19:00 - Marokko

©

De Franse hotelgigant Accor gaat hotels bouwen in de Marokkaanse Sahara. Dit past in de nieuwe beleidslijn van de Franse staat om gerichte investeringsprojecten in dit gebied te financieren.

Tijdens zijn laatste bezoek aan Rabat bevestigde de Franse minister van Buitenlandse Zaken, Stéphane Séjourné, de bereidheid van Parijs om investeringsprojecten in de Saharate financieren, "ter ondersteuning van de Marokkaanse inspanningen."

Lees ook: Frankrijk financiert projecten in Marokkaanse Sahara

"Marokko heeft fors geïnvesteerd in ontwikkelingsprojecten ten behoeve van de lokale bevolking, op het gebied van onderwijs, hernieuwbare energie, toerisme en de blauwe economie", aldus de Franse minister van Buitenlandse Zaken.

Bronnen melden dat de Franse autoriteiten onlangs de financiering van projecten in de Marokkaanse Sahara door Franse financiële instellingen hebben goedgekeurd. Dit zijn onder meer Proparco, een dochteronderneming van het Franse Ontwikkelingsagentschap (AFD), en de investeringsbank (Bpifrance).

Lees ook: Accor opent nieuwe hotels in Marokko

De Franse onderminister voor Buitenlandse Handel, Frank Riester, die deze donderdag Rabat bezoekt, zal deze informatie naar verwachting in een officieel communiqué bevestigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team