Zoeken

Holding Mohammed VI geeft suikerbusiness op

25 januari 2014 - 22:25 - Economie

©

De Koninklijke Holding SNI heeft dinsdag 24,5%-belang in de Marokkaanse suikerfabrikant Cosumar verkocht, voor een kleine 1,92 miljard dirham.

SNI verkocht het grootste deel van het belang aan Marokkaanse institutionele investeerders. De kopers zijn Axa Verzekeringen, CNIA Saada, RMA Watanya, SCR, Wafa Verzekeringen, MAMDA, MCMA, CDG, CMR, RCAR, Wafa Gestion, CFG en een Zuid-Afrikaanse fondsmanager.

Later wil SNI ook nog de overige 9,11% dat ze in de suikerfabrikant bezit verkopen. Dinsdag waren de aandelen van Cosumar een topper op de beurs van Casablanca, met één miljoen verhandelde aandelen aan 1900 dirham stuk.

In april vorig jaar verkocht de holding van de koninklijke familie van Marokko, reeds 27,5% van haar suikerfiliaal aan de Singaporese Wilmar voor 2,3 miljard dirham.

De groep nam twee jaar geleden het besluit om zich uit de voedselsector terug te trekken, om een investeringsholding te worden. In twee jaar tijd wist SNI kopers te vinden voor haar oliefiliaal Lesieur Cristal (Sofiproteol), de Melkcentrale (Danone) en koekjesfabrikant Bimo (Kraft Foods). SNI haalde daarmee 11,1 miljard dirham binnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team