Zoeken

Hoger onderwijs: Marokko wil beroep doen op wereld-Marokkanen

27 augustus 2022 - 19:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokko overweegt zijn expertise uit het buitenland in te zetten om de kwaliteit van het hoger onderwijs aan zijn universiteiten te verbeteren. Momenteel is een hervorming in voorbereiding om het wettelijk kader voor het beroep te herzien.

De kwestie van de hervorming van het bijzondere statuut van universiteitsdocenten, waarover de regering en de universiteitsbonden het niet eens konden worden, staat op het punt te worden opgelost.

Lees ook: Marokkaanse universiteiten niet in Shanghai-ranglijst

De minister van Hoger Onderwijs, Wetenschappelijk Onderzoek en Innovatie, Abdellatif Miraoui, maakte de opmerkingen op een persconferentie na de regeringsraad op donderdag, Hij verzekerde dat de regering er alles aan zal doen om Marokkaanse professionals uit het buitenland terug te halen.

Het doel is het onderwijs aan de Marokkaanse universiteiten te verbeteren omdat de huidige regelgeving, de integratie van in het buitenland werkende academici dit niet toestaat.

Lees ook: Medische opleiding wordt korter in Marokko

Om verandering te brengen in deze situatie wordt momenteel gewerkt aan een nieuw statuut in coördinatie met de nationale unie voor hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, kondigde hij aan. De tekst zal in september klaar zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team