Zoeken

Hoge Raad doet in februari uitspraak zaak Badr Hari

21 december 2016 - 10:00 - Sport

Zal Badr Hari terug naar de gevangenis moeten keren? De Hoge Raad zal zich op 7 februari definitief over de zaak uitspreken.

Badr Hari werd vorig jaar in Amsterdam in hoger beroep tot twee jaar celstraf waarvan tien maanden voorwaardelijk veroordeeld voor meerdere geweldszaken. De straf in hoger beroep was strenger dan in eerste aanleg. De kickbokser ging als gevolg in cassatie.

De advocaat-generaal heeft maandag de Hoge Raad zijn advies gegeven. Deze zal pas op de dag van de uitspraak worden bekendgemaakt. Of de Hoge Raad dit advies ook volgt wordt dezelfde dag meegedeeld. De raad zal kijken of het proces juist is verlopen en het recht goed werd toegepast. Is dat het geval dan wordt het vonnis in hoger beroep definitief. Is dat niet het geval dan wordt het proces overgedaan.

Badr Hari werd in oktober 2015 voor meerdere geweldsdelicten waaronder de mishandeling van de Nederlandse zakenman Koen Everink veroordeeld. Omdat hij reeds acht maanden in voorarrest heeft gezeten, moet hij nog zes maanden uitzitten.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2017 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team