Zoeken

Hirak: Marokkaanse Nederlander urenlang verhoord in Tanger

26 maart 2018 - 11:20 - Marokko

©

Mahmoud El Hajaji is in Tanger opgepakt en urenlang door de politie verhoord over zijn betrokkenheid bij de Hirak protestbeweging.

El Hajaji werd officieel gearresteerd omdat hij "verdachte boeken" bij zich had. Zeven uur lang beantwoordde hij in werkelijkheid vragen over zijn berichten op social media, zijn steun aan de Hirak en zijn relatie met andere activisten in België en Nederland. Er werden hem ook vragen gesteld over Omad El Attabi, een bekende activist die in 2013 naar Nederland vluchtte, en protestleider Nasser Zafzafi.

Op Facebook schreef El Hajaji zelf over het voorval. Hij bracht een bezoek aan zijn zieke vader in Al Hoceima en wilde naar Nederland terugkeren toen hij werd aangehouden. Hij werd naar eigen zeggen wel met respect behandeld.

Volgens de media bestaat er een zwarte lijst met de namen van een honderdtal Marokkanen in Europa die zullen worden aangehouden als ze in Marokko komen. Tegen vier Marokkaanse Nederlanders is ook een arrestatiebevel uitgevaardigd. Dat bericht het NOS.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team