Zoeken

Hicham El Guerrouj verliest mogelijk al zijn titels

8 mei 2017 - 20:53 - Sport

©

De Europese Atletiek Associatie (EAA) denkt eraan om alle records voor 2005 terug op nul te zetten. De maatregel is zorgwekkend voor veel voormalige atleten. Ook voor de Marokkaanse kampioen Hicham El Guerrouj.

Volgens Svein Arne Hansen, voorzitter van de EAA, bestaan er nog steeds twijfels over de prestaties van voormalige atleten en het gebruik van doping. « Het is een radicale oplossing, dat is zeker. Maar liefhebbers van de atletiek zijn de twijfels moe. », aldus de sportverantwoordelijke.

Het voorstel werd aan de Internationale atletiekfederatie voorgelegd. Voormalige atleten hebben zich reeds tegen de maatregel uitgesproken en zijn bereid om de zaak voor de rechter te laten komen. De Britse Mike Powel, wereldrecordhouder verspringen (8,95 meter), stelt reeds zijn advocaat te hebben gecontacteerd. « Ik weet dat sommige records betwistbaar zijn, maar de mijne is echt. », verklaarde hij.

Ook Hicham El Guerrouj sprak zich uit tegen de maatregel. Moest deze worden aangenomen, dat zou hij vijf records verliezen waaronder zijn legendarische 3 minuten 26 seconden op de 1500 meter.

Bladna.nl