Zoeken

Mini-herschikking kabinet verwacht in Marokko

9 februari 2014 - 21:39 - Marokko

©

Slechts drie jaar na zijn benoeming, beleeft de Marokkaanse regering in de komende weken mogelijk een derde herschikking. Volgens Al Ousboue worden ministers Abdeladim El Guerrouj en Mohamed Moubdii vervangen.

Mohamed Moubdii, minister van Openbare Dienst, kwam onlangs in opspraak in Italië en Marokko, na uitspraken over de Rubygate-zaak, waarin hij de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi vrijpleit. Volgens hem was Karima El Mahroug alias Ruby helemaal niet minderjarig toen ze seks had met Berlusconi.

De minister, ook gemeenteraadslid in Fqih Ben Saleh waar Karima El Mahroug is geboren, vertelde aan Al Akhbar dat hij persoonlijk een geboorteakte van de Marokkaanse had ondertekend en per diplomatiek valies naar het consulaat van Marokko in Italië had gestuurd.

Later ontkende Moubdii de uitspraken in een Italiaanse medium. Maar te laat. De zaak zorgt ervoor dat Moubdii’s partij, de Volksbeweging (MP), hem nu zo snel wil mogelijk vervangen, alvorens hij weer in de fout gaat, meldt Al Ousboue.

Abdeladim El Guerrouj, onderminister van Professionele opleiding, wordt ook door de MP-partij aangemoedigd om af te treden. Hij zette onlangs de regering voor schut door een chocoladefactuur voor de geboorte van zijn zoon, met staatsgeld te betalen. De minister ontkende de hele zaak en dreigde met een klacht tegen de krant die de zaak naar buiten bracht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team