Zoeken

Heibel na Marokko - Tanzania

11 oktober 2011 - 18:00 - Sport

©

Tientallen jongeren hebben misbruik gemaakt van de kwalificatie van Marokko voor de ACN-2012 zondagavond, om fans die de overwinning vierden met messen aan te vallen, auto’s te vernielen en winkels te bestelen. De meeste incidenten werden waargenomen in de wijken van Sbata en Derb Soltane te Casablanca en Marrakesh.

Profiterend van de donkere straten in deze wijken, maar ook in andere wijken van het economisch kapitaal, hebben de relmakers privé-eigendommen aangevallen en meerdere auto’s verwoest.

In het centrum van Casablanca zijn duizenden fans de straten opgegaan om in een feestelijke sfeer richting de zeekust van Ain Diab te stappen.

Schermutselingen werden ook waargenomen in Marrakesh na de wedstrijd, in de buurt van de supermarkt Marjane Daoudiate, waar feestvierders onder anderen de ruiten van een bus, dicht bij het stadion van Marrakesh, hebben kapotgeslagen.

Rellen vonden ook nog plaats tussen politie en minderjarigen in het centrum van Marrakesh, waar deze laatsten de wijkbewoners van Gueliz en de circulatie tot vroeg maandagochtend verstoorden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team