Zoeken

Succesvolle Marhaba-operatie in Al Hoceima: dubbel zoveel reizigers

18 september 2023 - 23:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Het aantal Europese Marokkanen dat dit jaar via de haven van Al Hoceima Marokko binnenkwam of verliet, is aanzienlijk gestegen. De cijfers overtreffen zelfs die van eerdere jaren, met meer dan 53.000 wereld-Marokkanen die via de haven reisden.

Uit cijfers van de havenautoriteit blijkt dat tijdens de retourfase van de Marhaba-operatie, die op 15 september eindigde, 26.262 passagiers via Al Hoceima naar Europa terugkeerden. Tijdens de heenfase waren dat er 27.366. Het aantal voertuigen dat via de haven passeerde, verdubbelde ook bijna vergeleken met vorig jaar, met een totaal van 13.044 voertuigen dit jaar tegenover 6353 vorig jaar.

Lees ook: Tarifa klaagt over massale aanwezigheid Marokkaanse diaspora

Havenofficier Rihab Boulmane stelt dat deze stijging mede mogelijk is gemaakt door een belangrijke inzet van verschillende diensten, waaronder de Nationale Havenautoriteit en de Mohammed V Stichting voor Solidariteit. De focus lag op het garanderen van goede omstandigheden voor de aankomende en vertrekkende passagiers.

Lees ook: Marokko: massale terugkeer Marokkaanse diaspora deze zomer

Boulmane benadrukt dat alle betrokken partijen hun best hebben gedaan om het succes van de Marhaba-operatie te garanderen en de Marokkaanse diaspora te voorzien van diverse diensten. Zij merkt ook op dat de operatie vloeiend is verlopen en dat de haven van Al Hoceima de hoogste transitcijfers in een decennium heeft geregistreerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team