Zoeken

Hamza mon bb: zus Dounia Batma blijft in de gevangenis door coronavirus

20 maart 2020 - 16:40 - Cultuur

©

Het besluit van Marokkaanse rechtbanken om alle zittingen tijdelijk uit te stellen als onderdeel van de strijd tegen de coronavirus epidemie, heeft ook gevolgen voor Ibtissam Batma, de zus van Dounia Batma.

De jonge vrouw was enkele dagen geleden gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen voor haar vermeende betrokkenheid bij de zaak "Hamza mon bb".

Ibtissam Batma moest in de komende dagen voor de rechter verschijnen om een voorwaardelijke vrijlating te vragen. De zitting werd echter uitgesteld waardoor de jonge vrouw vast blijft.

Dounia Batma en haar zus worden beiden verdacht in het schandaal "Hamza mon bb". De twee zussen worden van chantage en het verspreiden van valse en vertrouwelijke informatie en foto’s van bekende Marokkanen beschuldigd.

De zaak kwam in 2016 aan het licht. Meerdere verdachten werden reeds tot gevangenisstraffen en schadevergoedingen veroordeeld. De twee zussen, die hun onschuld claimen, waren in december gearresteerd en vervolgens voorwaardelijk vrijgelaten na de betaling van een borgtocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team