Zoeken

Datum rechtszaak Dounia Batma staat vast

12 mei 2020 - 16:40 - Cultuur

©

De eerste zitting van de rechtszaak tegen Dounia Batma staat op donderdag 15 mei gepland. De zaak wordt door de rechtbank van eerste aanleg in Marrakech behandeld.

De 29-jarige zangeres wordt vervolgd voor haar vermeende betrokkenheid bij de zaak "Hamza mon bb" en wordt verdacht van het hacken en zonder toestemming verspreiden van persoonlijke en soms valse informatie van derden.

Eerder deze maand had de procureur des Konings in Marrakech besloten om de ster van Arab Idol niet te vervolgen voor oplichting.

Dounia Batma was eind vorig jaar bij haar aankomst in Marokko gearresteerd en onder voorwaarde vrijgelaten. Ze had toen een borgtocht van 500.000 dirham moeten betalen en haar paspoort moeten inleveren. Ze mag het koninkrijk tot aan haar rechtszaak niet verlaten.

Ibtissam Batma, de zus van de zangeres, wordt eveneens in de zaak "Hamza mon bb" verdacht en werd in voorlopige hechtenis genomen in Marrakech. Ook de Marokkaanse ontwerpster Aicha Ayach, die op 25 februari dit jaar door de VAE aan Marokko was uitgeleverd, en Sophia Chakiri, 37-jarige bedrijfsleider uit Rabat, zijn verdachten in deze zaak. Beiden werden net zoals Ibtissam Batma in voorlopige hechtenis genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team