Zoeken

Zaak "Hamza mon bb": 10 maanden celstraf voor politie-inspecteur

21 januari 2020 - 19:40 - Marokko

©

Een politie-inspecteur uit Casablanca is eind vorige week tot tien maanden gevangenisstraf veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de zaak "Hamza mon bb".

De agent is de eerste die in deze zaak wordt veroordeeld. Hij werd door de rechtbank van eerste aanleg in Marrakech schuldig bevonden aan het doorgeven van vertrouwelijke informatie aan Aïcha Ayach, hoofdverdachte.

TelQuel Arabi bericht dat de inspecteur Aïcha Ayach ontmoette nadat Sultana, een styliste en eigenares van een kledingwinkel in Marrakech, het slachtoffer was geworden van het account "Hamza mon bb" en aangifte had gedaan.

Berichten en afgetapte telefonische gesprekken tussen de inspecteur en Ayach leidden tot de arrestatie van de ambtenaar die tijdens de hele rechtszaak zijn onschuld bleef claimen.

Marokko had op 13 januari een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Aïcha Ayach. Volgens sommige bronnen werd de jonge vrouw een dag later in Dubai gearresteerd. Andere bronnen houden echter vol dat ze nog steeds op de vlucht is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team