Zoeken

Van clandestiene gevechten naar mma-achthoek, het atypische parcours van Hamza

16 mei 2023 - 10:00 - Sport

©

De 27-jarige Hamza Allal uit Bordeaux vocht jarenlang in ondergrondse vechtclubs, in bokswedstrijden zonder regels. Vandaag verlaat hij de illegale ringen voor de octagon.

"Ik ben begonnen met muay-thai en train nu elke dag, of bijna elke dag", zegt Hamza Allal, die 10 jaar geleden in de voetsporen van zijn vader trad als bokser. Hij nam deel aan een aantal gevechten bij de YFC, voordat hij van een vriend hoorde over de King of the Streets (KOTS), een illegale Europese vechtclub die bekend staat om zijn no-rules beleid. "Eerst leek het me een beetje barbaars, maar ik werd verleid door de sfeer daar, die je nergens anders kon vinden. [...] Er zijn soms gevechten tussen fascisten en antifascisten of tussen hooligans onderling, maar ze zijn altijd goed getraind in de strijd," verklaart de man met de bijnaam Inquisitor aan 20minutes.

Lees ook: Tyjani Beztati verslaat Petch en blijft Glory-kampioen (video)

Hamza Allal ging het avontuur aan. Hij nam twee keer deel aan KOTS-gevechten. Zijn eerste gevecht vond in juni 2022 plaats, "ergens in het midden van Zweden, op een hockeyveld". Zijn tegenstander was 10 jaar ouder dan hij. Ze liepen naar elkaar toe en "op dat moment is het doden of gedood worden," legt Hamza uit. "Na dat kleine moment waarop je je afvraagt ’wat doe ik hier’, neemt het instinct het over". De jongeman behaalde een prachtige overwinning door een technische knock-out na een zwaar bevochten gevecht. "Het was het beste moment van mijn leven, niemand gunde me een overwinning", herinnert hij zich.

Lees ook: Alistair Overeem verliest zege op Badr Hari door doping

Zijn tweede illegale gevecht eindigde afgelopen maart in een nederlaag. Hamza verlaat nu de illegale ringen voor de mma-achthoek. Zijn eerste gevecht vindt plaats op 17 juni in de Arkéa Arena in Bordeaux. Hij nam ook deel aan de MMA GP, een professionele mixed martial arts-promotie gevestigd in het Franse Vitry-sur-Seine.

Bladna.nl