Hakim Ziyech gewond (video)

12 augustus 2021 - 19:00 - Sport

©

Chelsea heeft voor de tweede keer in zijn geschiedenis de Europese Supercup gewonnen. Een mooie beloning voor de Marokkaans international Hakim Ziyech, die de score opende in de 27ᵉ minuut. Kort voor rust, in de 43ᵉ minuut van de wedstrijd, viel hij echter uit de wedstrijd door een blessure.

Chelsea won woensdagavond de Europese Supercup in Belfast na een lange serie penalty’s tegen Villarreal. Een overwinning waaraan de Marokkaanse international een grote bijdrage leverde, door het eerste doelpunt van de wedstrijd te scoren. Hakim Ziyech leverde dus ondanks zijn blessure een belangrijke bijdrage aan de overwinning van de Londenaren.

Villarreal stond 1-0 achter, maar na de pauze kwamen ze beter in de wedstrijd te staan. Zo kwam het dat in de 73ᵉ minuut Gerard Moreno gelijk maakte voor de Spanjaarden na een assist van Boulaye Dia. De score bleef ongewijzigd tot de noodlottige strafschoppenserie. De Duitse coach, Thomas Tuchel, gokte succesvol voor de tweede doelman Kepa Arrizabalaga, die de penalty’s van de ervaren verdedigers Aïssa Mandi en Raúl Albiol kon stoppen.

De doelman en Hakim Ziyech zijn zonder twijfel de architecten van deze overwinning. De eerste omdat hij de inzet van Aïssa Mandi en aanvoerder Raul Albiol verijdelde, en Ziyech omdat hij zijn ploeg vanaf het begin van de wedstrijd op voorsprong zette.