Zoeken

Hajja Hamdaouia met spoed naar ziekenhuis afgevoerd

4 april 2021 - 16:00 - Cultuur

©

Hajja Hamdaouia is afgelopen donderdag met spoed naar het Cheikh Zayed ziekenhuis in Rabat afgevoerd. De gezondheid van de 91-jarige Marokkaanse zangeres is sterk achteruit gegaan.

Le360 vernam van familieleden van de zangeres dat ze in kritieke toestand op de reanimatiedienst was opgenomen en dat haar toestand vrijdag lichtjes was verbeterd. "We dachten dat ze het niet zou overleven, maar God zijn dank, ze houdt vol. We vragen aan haar publiek en aan al wie van haar houdt om voor haar te bidden", zei dezelfde bron.

Hajja Hamdaouia lijdt al jaren aan bloedarmoede. Ze bezoekt twee keer per maand het ziekenhuis voor bloedtransfusies.

De zangeres is de eerste artiest die de Marokkaanse muziek heeft gemoderniseerd. Vorig jaar beëindigde ze haar carrière en stond ze de rechten van haar rijke repertoire af aan Xena Aouita, de 20-jarige dochter van de Marokkaanse atleet Saïd Aouita. "Ik ben ziek, ik heb moeten herleren lopen en mijn ledematen bewegen. Ik heb genoeg gegeven aan de Marokkaanse muziekscene, het wordt tijd dat ik met pensioen ga. Ik wil niet dat men me met mijn bendir op het podium ziet vallen, ik wil mijn waardigheid behouden," verklaarde Hajja Hamdaouia toen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team