Zoeken

Hadj verboden voor Marokkanen onder 63 jaar

25 maart 2014 - 21:43 - Marokko

©

Marokkanen onder 63 jaar hebben het recht niet meer om de jaarlijkse bedevaart of Hadj in Mekka uit te voeren. Dat heeft het Marokkaanse ministerie van Islamzaken besloten.

Volgens de maatregel moeten reisbureaus alle hadj-gangers onder 63-jaar weigeren, met inbegrip van pelgrims die reeds een aanvraag hadden ingediend.

Al Akhbar meldt dat sommige reisbureaus al weken bezig waren met de registratie van kandidaten voor de bedevaart, waarvan sommigen al meer dan een jaar wachten, toen ze het ministerieel besluit binnenkregen.

Het ministerie van Islamzaken besloot een leeftijdsgrens op te leggen zonder daar eerst met reisprofessionals te overleggen. In de sector zorgt de beslissing daarom ook voor veel onvrede.

Kort geleden had het ministerie van Islamzaken ook al voor ophef gezorgd na de publicatie van een besluit waarin aan Imams in Casablanca wordt gevraagd om het volume van de sprekers zachter te zetten voor het Fajr-gebedsoproep.

Update 26 maart:

De maatregel is slechts voor dit jaar geldig en volgt op een beslissing van Saoedi-Arabië om het aantal Hadj-gangers vanuit Marokko, tijdelijk met 20% te verlagen, door verbouwingen aan de moskee van Mekka. Dat meldt het ministerie van Islamzaken in een verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team