Zoeken

Commando van 20.000 Marokkaanse en Jordaanse soldaten om GCC te verdedigen

20 september 2011 - 15:00 - Wereld

©

Een overeenkomst zou zijn gesloten tussen Marokko en Jordanië volgens dewelke een militair team gespecialiseerd in spoedacties zal worden opgericht. De eenheid zal bestaan ​​uit 20.000 Marokkaanse en Jordaanse soldaten en zou een permanente basis hebben in het zuiden van Jordanië.

Het commando zal permanent klaar staan zijn om in te grijpen in de lidstaten van de Gulf Cooperation Council (GCC), om dezen te verdedigen aan de land-en zeegrenzen tussen Jordanië en Saoedi-Arabië.

Saoedi-Arabië, Bahrein, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit, Oman en Qatar, die deze eenheid zullen financieren, beloven dat deze commando enkel zal ingrijpen wanneer de vrede in de Golflanden wordt bedreigd.

De groep, onlangs in meeting in Djedda , heeft Marokko 20 miljard dollar toegezegd voor een vijf-jarige economische ontwikkelingsplan.

De informatie doorgegeven door verschillende Jordaanse en Marokkaanse media en geciteerd door de Jordaanse elektronische kranten Sawaleif en Baladna, werd maandag ontkend door een woordvoerder van het Jordaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team