Zoeken

Grote demonstratie vandaag in Al Hoceima

18 mei 2017 - 10:19 - Marokko

©

De strijd tussen de leiders van de Riffijnse protestbeweging en de Marokkaanse autoriteiten houdt aan. Deze donderdag zal een « gigantische » mars in Al Hoceima worden gehouden.

Nasser Zefzafi heeft op Facebook « studenten, ambachtslieden, winkeliers, ambtenaren en alle krachten uit heel Marokko » opgeroepen om aan « deze historische mars » deel te nemen. Zefzafi ontkent een separatist te zijn en stelt dat de « claims sociaal gericht zijn » en dat « het recht op een fatsoenlijk leven niet kan worden vergeleken met separatistische neigingen ».

De mars van vandaag wordt door meerdere Marokkaanse verenigingen, activisten voor de mensenrechten en politici gesteund. Onder meer de plaatselijke tak van de PJD partij, de socialistische USFP en de Istiqlal hebben hun steun geuit.

De PAM-partij heeft woensdag in een verklaring tot kalmte opgeroepen « om een oplossing voor de situatie te vinden » en de « officiële instellingen en verkozenen de mogelijkheid te geven hun verplichtingen na te komen en hun ontwikkelingsprogramma voor de regio uit te voeren ».

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team