Zoeken

Nasser Zefzafi nog steeds door de politie gezocht (update)

29 mei 2017 - 14:14 - Marokko

©

Nasser Zefzafi is nog steeds op de vlucht. De procureur des konings heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de leider van de protestbewegingen in Al Hoceima.

Zaterdagavond verzamelenden honderden mensen zich in Al Hoceima en Imzouren om hun steun aan Zefzafi te uiten. Ze riepen slogans zoals « Leve de Rif » en « We zijn allemaal Zefzafi ». De politie was sterk aanwezig en dreef de demonstranten na korte tijd uiteen.

De leider van de beweging « Hirak » wordt ervan beschuldigd een imam te hebben beledigd en een provocerende toespraak te hebben gemaakt die voor verwarring zorgde binnen de moskee, aldus een verklaring van de procureur des konings.

Sinds vrijdag werden 20 mensen door de politie gearresteerd voor « het in gevaar brengen van de staatsveiligheid, het aanzetten tot misdaden, het vernederen van ambtenaren in de uitoefening van hun functie en vijandigheid jegens de symbolen van het Koninkrijk. ». De mensenrechten vereniging AMDH die Hirak steunt stelt dat de politie in twee dagen tijd 28 mensen heeft aangehouden.

Update 29 mei

Nasser Zefzafi werd maandag door de politie in Al Hoceima gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team