Zoeken

Groot-Brittannië wil geen migranten meer

24 april 2011 - 14:00 - Wereld

©

De Britse premier, David Cameron, beschuldigde de Arbeiderspartijen, die mekaar opvolgden aan het hoofd van de regeringen, een buitensporig aantal immigranten in Groot-Brittannië toegelaten te hebben​​.

De verklaring, als zeer onverstandig beschouwd door sommige leden van de regering, werd gemaakt in de aanwezigheid van conservatieve kiezers, vlak voor de naderende lokale verkiezingen in Engeland en Wales.

Hoewel hij zegt dat zijn land enorm geprofiteerd heeft van de immigratie, meent David Cameron dat Groot-Brittannië nu een "goede immigratie" nodig heeft in plaats van de "massa immigratie". Met deze verklaring, wijst de premier naar zijn voorgangers Tony Blair en Gordon Brown, die 2,2 miljoen immigranten in het Verenigd Koninkrijk toelieten tussen 1997 en 2009. Deze immigranten, zei David Cameron, zouden gebruik gemaakt hebben van "sterke druk op de vele gemeenschappen in het hele land."

Om met deze situatie om te gaan, belooft Cameron een vermindering van het aantal visa, zijnde 20.700 voor werknemers tegen 198.000 toegekend aan niet-Europese immigranten vorig jaar. Het aantal studentenvisa zal herleid worden van 303.000 vorig jaar tot 80.000 in 2011.

De beslissing van de Britse premier heeft aanleiding gegeven aan een verhit debat in zowel de oppositie, de Liberalen en de Democraten in het Verenigd Koninkrijk en kan een aanwakkering van het extremisme en de haat veroorzaken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team