Zoeken

Driss Jettou krijgt onderscheiding door Spanje

10 maart 2011 - 08:04 - Wereld

©

Ondanks de felle kritiek, heeft de Spaanse regering besloten de voormalige Marokkaanse premier te vereren met het Grootkruis van de Orde van Carlos III, voor zijn deelname als minister van Binnenlandse Zaken (2001-2002) aan de ontwikkeling van de veiligheidssamenwerking tussen Spanje en Marokko.

De Spaanse Partido Popular stelde in vraag wat het belang was van de regering Zapatero om deze onderscheiding aan Driss Jettou toe te kennen, terwijl hij premier was tijdens de invasie van Peterselie Eiland door Marokko.

De Spaanse regering beaamt dat Driss Jettou een belangrijke rol gespeeld heeft als minister van Binnenlandse Zaken bij het afremmen van de illegale immigratie en het bestrijden van de internationale drugshandel. De strategie die Driss Jettou ontwikkelde tijdens zijn ambtstermijn, heeft het ook mogelijk gemaakt voor het schiereiland om de huidige bestrijding te bepalen tegen de illegale immigratie in Spanje.

Driss Jettou, 66, is één van de meest prominente technocraten in het Koninkrijk. De man, eerste minister van 2002 tot 2007, was een minister onder verschillende regeringen en is gezien als een koploper voor de opvolging van actuele premier Abbas El Fassi.

Bladna.nl