Zoeken

Verenigd Koninkrijk gaat tarwe leveren aan Marokko

9 augustus 2022 - 11:00 - Economie

©

Als gevolg van de oorlog in Oekraïne wil Marokko zijn bevoorradingsbronnen voor tarwe verder diversifiëren. Het koninkrijk zou zich daarvoor tot het Verenigd Koninkrijk kunnen richten, omdat het land zich positioneert als één van de alternatieve leveranciers.

Britse producenten hebben belangstelling voor de Marokkaanse markt. Een team van de Raad voor land- en tuinbouwontwikkeling wil binnenkort een bezoek brengen aan het koninkrijk om de Marokkaanse markt te verkennen, die een potentiële afnemer kan worden voor Britse graanproducten, aldus een persmededeling.

Lees ook: Groot deel granen in Marokko komt uit Zuid-Amerika

De producenten zijn goed geïnformeerd over de graanbehoeften van Marokko. De oogst zou dit jaar door de ernstige droogte niet meer dan drie miljoen ton bedragen. Dat is veel minder dan het cijfer van 2021, toen Marokko het recordniveau bereikte van 10,3 miljoen ton.

Lees ook: Marokko moet broodconsumptie verminderen

Bovendien hebben de spanningen in Oekraïne een grote invloed op Marokko, het land voorzag namelijk in 35% van de graanbehoefte van het koninkrijk. Vandaar de noodzaak om de bevoorradingsbronnen uit te breiden naar met name Frankrijk, aldus dezelfde bron. Maar ook het Verenigd Koninkrijk zou aan de lijst van leveranciers kunnen worden toegevoegd, te meer omdat Britse producenten zich bereid hebben getoond om in de behoeften van het koninkrijk te voorzien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team