Zoeken

Godslasterende agent vervolgd voor marteling in Marokko

2 december 2014 - 19:58 - Marokko

©

Een tweetal weken geleden zorgde een filmpje waarin een politieagent een jonge vrouw beledigt en bedreigt, voor enige opschudding in Marokko. De Procureur des Koning in Casablanca heeft nu de voorlopige hechtenis van de agent bevolen.

De agent wordt sinds 29 november vastgehouden in de Oukacha gevangenis in Casablanca. Hij loopt kans op een zware straf voor "marteling, machtsmisbruik, beledigingen en geweld". Een primeur in Marokko.

In het filmpje dat op 15 november op het internet werd geplaatst, zit de agent met een jonge vrouw in een politiewagen. Zij werd door de agent op het strand gearresteerd en in haar bikini meegenomen. Tijdens de rit naar het politiekantoor werd ze beledigd en bedreigd door de woedende agent.

"Denk je dat je mooi bent? Je vergist je vuile h***! Maar je zult zien wanneer we op het politiekantoor aankomen. Ik ga je reputatie ruïneren, ik ga je op je bek slaan.", aldus de agent. Wanneer de jonge vrouw "Allah is hier, hij ziet alles" zegt, antwoordt de agent: "Ga naar de hel jij en jouw Allah. Nog iets? Wat er ook gebeurd, ik ga naar de hel en ik neem jouw vuile ras mee.".

Minister Mustapha Ramid van Justitie kreeg het filmpje in handen en besloot een onderzoek te laten uitvoeren naar de zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team