Zoeken

18 jaar cel voor ’Tinder-verkrachter’ Salim Berrada

30 maart 2024 - 14:00 - Wereld

©

Salim Berrada, een 38-jarige voormalige Marokkaanse fotograaf, beter bekend als de "Tinder-verkrachter", is door de criminele rechtbank van Parijs veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar. Deze uitspraak kwam na twee weken van intensief proces, waarbij Berrada schuldig werd bevonden aan twaalf verkrachtingen en drie seksuele aanvallen uit een totaal van 17 aanklachten. De rechtbank heeft hem daarnaast ook een definitief verbod opgelegd om het Franse grondgebied te betreden.

De misdaden waarvoor Berrada is veroordeeld, vonden plaats tussen 2014 en 2016 tijdens fotoshootsessies in zijn studio in het 20e arrondissement van Parijs. Ondanks zijn ontkenning van de feiten, achtte de rechtbank de opgelegde straf zowel noodzakelijk als proportioneel, gezien de ernst van de misdaden en de impact op de slachtoffers. De beslissing was mede gebaseerd op de door experts vastgestelde "seksverslaving" van Berrada, evenals de georganiseerde en methodische wijze waarop hij te werk ging, die de rechtbank als bijzonder zorgwekkend beschouwde, meldt Le Parisien.

Lees ook: Tinder-verkrachter Salim Berrada voor de rechter

Bij het bepalen van de strafmaat hield de rechtbank rekening met de ernstige morele schade die de jonge vrouwen hebben geleden. Ook het risico op herhaling en de criminele gevaarzetting van Berrada speelden een rol in het vonnis. De advocaat-generaal omschreef Berrada als een "kille monster", die volhardde in zijn ontkenningen en "tegenover een muur van beschuldigingen" stond.

Lees ook: Vijf jaar cel voor Belgisch-Marokkaanse ’Tinder-swindler’

De verdediging benadrukte dat Berrada niet heeft gehandeld volgens een vooropgezet plan om vrouwen te drogeren en te verkrachten. Zij verzochten de rechtbank om niet te twijfelen aan de oprechtheid van Berrada’s verklaringen. Voor het vonnis sprak Berrada zelf tot de rechtbank en de vermeende slachtoffers, waarbij hij zijn spijt uitte over het leed dat hij mogelijk heeft veroorzaakt en benadrukte dat het nooit zijn bedoeling was iemand te vernederen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team