Zoeken

Gevangenis Nador is verschrikking

4 oktober 2012 - 11:36 - Marokko

©

De gevangenis van Nador is volgens een recent rapport van de Nationale raad voor Mensenrechten (CNDH), een hogeschool van drugshandel, discriminatie, privileges.

In het rapport, opgesteld door de afdeling Nador-Al Hoceima van de CNDH, wordt de gevangenis van Nador aangegeven als smerig en overbevolkt..

De CNDH bezocht de gevangenis eind september, en stelde vervolgens het rapport op, waarin men kan lezen dat de gevangenis 1200 gevangenen ontvangt voor 800 plaatsen. De overbevolking in Marokkaanse gevangenissen werd eerder al aan de kaak gesteld door het Marokkaanse observatorium voor gevangenissen.

Een veertigjarige gevangene vertelde aan leden van de CNDH dat "alles te koop is in deze gevangenis, alles wat je maar kan bedenken, en de medeplichtigheid van de gevangenisadministratie is een onmiskenbaar feit". Volgens hem gebeurt alles namelijk op klaarlichte dag.

De Nationale raad voor Mensenrechten vraagt daarom de hervorming van de gevangenis van Nador, maar ook van de overgrote meerderheid van de gevangenissen in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team