Zoeken

Gevangenis Marokko lijkt op concentratiekamp

9 oktober 2014 - 22:57 - Gemeenschap

©

Ray Cole, Britse homo die dinsdag werd vrijgelaten na een korte gevangenschap in Marrakech, vergelijkt de gevangenis in Marokko met een concentratiekamp.

"Jullie gaan het niet geloven, het is verschrikkelijk. Het is geen gevangenis, het is een concentratiekamp. De mensen zijn er tussen 10 en 80 of 90 jaar. Ze zitten er voor niets. Ik kon nauwelijks mijn arm bewegen toen ik lag te slapen", vertelde Ray Cole na zijn aankomst in Groot-Brittannië.

De Brit dacht niet zo snel vrij te komen. "Ik was verrast dat ik vrij werd gelaten, ik dacht dat ze me alleen naar een ander gevangenis gingen brengen."

Ray Cole werd op 2 oktober veroordeeld vanwege zijn homoseksuele relatie met een jonge Marokkaan. De twee waren kort voor hun proces aan een bushalte in Marrakech aangehouden. Obscene foto’s van het koppel werden op de smartphone van de Brit gevonden.

Slechts zes dagen na zijn opsluiting werd Ray Cole alweer vrijgelaten. Zijn vrijlating dankt hij aan de grote mobilisatie in zijn geboorteland. Hij kreeg de steun van tienduizenden mensen en Britse politieke en maatschappelijke organisaties.

Zijn Marokkaanse vriend, de 25-jarige Jamel, werd gisterenavond ook vrijgelaten volgens een bericht van Ahdat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team