Zoeken

Opnieuw Marokkaanse rapper in gevangenis

14 oktober 2014 - 22:41 - Gemeenschap

©

Mister Crazy, een 17-jarige Marokkaanse rapper, is gearresteerd en meegenomen naar de gevangenis. Hij wordt er onder meer van beschuldigd "de woorden van het volkslied te hebben misbruikt".

De andere beschuldigingen zijn "het beledigen van de regering, immorele uitspraken en het aanzetten tot druggebruik" in zijn clips.

In drie clips die hij op internet plaatste vertelt Othmane A. met gewelddadige woorden en beelden over het moeilijk leven in de sloppenwijken van Casablanca, megalopolis van vijf miljoen inwoners en economische hoofdstad van Marokko. Een van de clips werd meer dan 900.000 keer bekeken.

Mister Crazy verschijnt op 18 oktober opnieuw voor de jeugdrechter. Zijn moeder vertelde aan de media dat de tiener "niet begrijpt waarom hij werd gearresteerd" en steeds huilt als ze hem bezoekt.

Een cameraman en een jongen die in de clips van Mister Crazy verschijnt werden eveneens gearresteerd maar kwamen na enkele dagen weer vrij.

De jonge Othmane krijgt steun van Mouad Belghouat aka L7a9ed, een Marokkaanse rapper die zelf meerdere malen in de gevangenis belandde vanwege zijn liedjes. Volgens hem vertelt de tiener "enkel de werkelijkheid" en mag hij niet "worden veroordeeld vanwege zijn creativiteit".

Update 18 oktober 2014

Mr Crazy is door de rechtbank in Casablanca tot drie maanden gevangenisstraf veroordeeld. De jonge rapper werd op 8 augustus gearresteerd en in hechtenis genomen. Hij komt op 8 november vrij.

Mr Crazy - Fatcha M3absa

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team