Zoeken

Ali Dinia eindelijk vrij

5 november 2014 - 13:50 - Marokko

©

De Marokkaanse justitie heeft eindelijk besloten om Ali Dinia voorwaardelijk vrij te laten. De oude man wordt ervan beschuldigd een verkeersongeval te hebben veroorzaakt waarbij een jonge vrouw is omgekomen.

Na twee maanden in de gevangenis, is de 78-jarige Ali Dinia gisterenavond met zijn familie naar huis teruggekeerd. De rechtbank in Benslimane heeft besloten hem voorwaardelijk vrij te laten tot aan zijn proces.

Ali Dinia reed op 15 augustus samen met zijn vrouw en kleinkinderen op de snelweg Casablanca-Rabat, toen een vrachtwagen op de derde rijstrook op zijn auto inreed. Ali verloor de controle over zijn auto, die aan de andere kant van de snelweg belandde. Meerdere voertuigen knalden tegen zijn auto waarbij een 23-jarige vrouw omkwam.

Getuigen vertelden aan de politie dat de vrachtwagen het ongeval had veroorzaakt. De vrachtwagenchauffeur pleegde vluchtmisdrijf maar werd kort na het ongeval gearresteerd. Onbegrijpelijk is dat hij op 2 september weer vrij werd gelaten. Ali Dinia daarentegen werd op 26 augustus gearresteerd toen hij het ziekenhuis verliet, en werd sindsdien gevangen gehouden in Benslimane.

Zijn vrijlating betekent niet het einde van zijn juridische strijd. Hij zal in de komende weken terecht staan, maar intussen is hij in ieder geval vrij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team