Zoeken

Aangrijpende getuigenis van jonge Anas na zelfverbranding

16 november 2020 - 10:20 - Wereld

©

Anas K. die zichzelf in brand stak in november 2019 voor de universiteitskantine van de Universiteit van Lyon 2 in Frankrijk, om te protesteren tegen de onzekerheid van studenten, vertelt dat hij tussen 35 en 50 operaties heeft ondergaan.

De zwaar verbrande student lag vijf maanden in coma. Een jaar later laat hij voor het eerst van zich horen door een bericht te plaatsen op sociale media. "Ik heb tussen de 35 en 50 operaties gehad. Dat zijn een heleboel operaties en verdovingen en er volgen er nog meer.", schrijft hij.

"Ze vertelden me dat mijn brandwonden meer tijd nodig hebben om te genezen dan de gemiddelde brandwonden, die 18 maanden revalidatie vragen. Het zal eerder tussen de 24 en 36 maanden duren. Omdat het behoorlijk diep zit", zegt hij vanuit zijn ziekenhuiskamer.

De 23-jarige student vertelt ook dat het een paar jaar zal duren vooraleer zijn gezicht is gereconstrueerd. Zijn moreel is echter niet laag. Anas is blij het te hebben overleefd en is optimistisch. "Ik had minder dan 1% kans om het te overleven en dat is me gelukt. En dat wil ik aangrijpen. Ik kan eten, lopen, kijken, communiceren, ik kan teksten schrijven en nog een paar andere zaken."

Worstel jij met zelfmoordgedachten of maak jij je zorgen om iemand anders? Bel 0900-0113 of chat anoniem via www.113.nl

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team