Zoeken

Spaanse politie zoekt moordenaar jonge Marokkaan

13 november 2020 - 10:20 - Wereld

©

De Spaanse politie heeft net een foto vrijgegeven van een man die ervan wordt beschuldigd een jongeman van Marokkaanse afkomst vermoord te hebben. Soufiane werd in juni 2019 meerdere keren met een mes neergestoken, maar het onderzoek boekte sindsdien geen enkele vooruitgang.

De vermeende dader is tussen de 30 en 35 jaar oud met een Oost-Europees accent, zei de politie op woensdag 11 november in een verklaring. Hij is ongeveer 1m80 groot en wordt ook beschuldigd van andere agressies in de regio Salceda, in het noordwesten van het land.

Soufiane M., een Spanjaard afkomstig uit Beni Mellal in Marokko, werd vermoord aan de ingang van een nachtclub na een discussie die uit de hand liep. Zijn aanvaller is gevlucht. De hulpdiensten voerden een reanimatie uit van ongeveer zestig minuten, alvorens hem dood te verklaren.

Een paar dagen na het incident werd een jongeman door de politie aangehouden en in hechtenis genomen. Hij werd echter weer vrijgelaten omdat de politie dacht dat hij niet betrokken was bij de aanval.

De jonge Marokkaan werkte tijdens de weekends in een café-restaurant in het centrum van Salceda. "Alle klanten waardeerden hem enorm", vertelden zijn vrienden en familieleden aan de lokale media. Als voetbalfan had hij die avond toestemming gevraagd aan zijn baas om een ​​diner met zijn team bij te wonen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team