Zoeken

Gepantserde voertuigen voor Marokkaanse Gendarmerie

29 mei 2015 - 19:44 - Marokko

©

De Marokkaanse Koninklijke Gendarmerie heeft moderne gepantserde voertuigen gekregen om rellen en verboden protestmarsen beter te beheren. Ook de veiligheid van Koning Mohammed VI werd niet vergeten.

Niet alleen de Koninklijke Gendarmerie, maar ook andere veiligheidsdiensten kregen nieuwe voertuigen met ultramoderne apparatuur om onder meer explosieven van op afstand te detecteren.

De nieuwe voertuigen zijn uitgerust met krachtige camera’s en zullen eveneens worden gebruikt op de gevoelige grensgebieden in het zuiden en het noorden van het land. Met de camera’s kunnen verdachten vanop meerdere kilometers worden ge√Įdentificeerd.

Volgens Al Massae heeft de Marokkaanse Gendarmerie ook moderne satellietapparatuur aangeschaft om drugsnetwerken naar Europa via Spanje op te sporen.

Veiligheid van Koning Mohammed VI

De krant meldt dat de veiligheidsdienst van de Koning ook nieuwe auto’s heeft ontvangen om de veiligheid van Mohammed VI tijdens zijn verplaatsingen te versterken. Deze voertuigen zijn zo uitgerust dat ze de controles vergemakkelijken in open ruimtes, waar de bescherming van de Koning door de aanwezige menigte wordt bemoeilijkt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team