Zoeken

Regering eindigt bedrog repatriëring naar Marokko

6 juli 2019 - 18:30 - Marokko

©

Marokko heeft besloten om geldinzamelingen voor repatriëringsdoeleinden te verbieden, aldus minister Abdelkrim Benatiq van Marokkanen in het buitenland en Migratie.

Volgens Abdelkrim Benatiq zal Marokko de verantwoordelijkheid voor de repatriëring van in het buitenland overleden Marokkanen vanaf nu volledig op zich nemen. Het koninkrijk spendeert elk jaar 35 miljoen dirham voor dit doeleinde.

In de laatste jaren zou volgens Assabah 197 miljoen dirham zijn uitgegeven voor de repatriëring van in het buitenland overleden Marokkanen. Met het verbod op geldinzamelingen willen de Marokkaanse autoriteiten oplichters weerhouden om van de situatie te profiteren door Marokkanen in de wereld te bedriegen en de opbrengsten te behouden.

Marokko biedt veel voordelen aan Marokkanen in het buitenland. Deze gemeenschap kan net zoals de lokale bevolking onder meer genieten van opleidingen, vakantiekampen en scholing voor hun kinderen. Er worden ook veel inspanningen geleverd om de situatie van Marokkanen in de wereld te verbeteren. Het financieren van de repatriëring van overledenen behoort tot deze inspanningen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team