Zoeken

Bende autodieven opgerold in Nador, zestien arrestaties

8 april 2024 - 10:00 - Marokko

©

De gerechtelijke politie van Nador heeft in samenwerking met de inlichtingendienst DGST zestien personen gearresteerd die deel uitmaakten van een crimineel netwerk dat gespecialiseerd was in de internationale handel in gestolen auto’s.

De operatie vond plaats in verschillende plattelandsgemeenten rond Nador, Driouch en Ben Tayeb. De verdachten worden ervan beschuldigd documenten, serienummers en kentekenplaten te hebben vervalt om gestolen auto’s te verkopen.

Lees ook: Politie Casablanca pakt Algerijns-Marokkaans koppel op voor reeks diefstallen

Bij huiszoekingen in de loodsen van de bende werden 69 voertuigen van verschillende merken en types, valse kentekenplaten, 220 motoren, auto-onderdelen, sleutels, documenten en kentekenplaten van autofabrikanten in beslag genomen.

De politie trof ook drie jachtgeweren, 33 patronen, computers, mobiele telefoons, elektronisch opslagmedia, printers en materiaal voor het vervalsen van kentekenplaten aan, evenals geld in verschillende valuta’s.

Tegen één van de verdachten weren verschillende opsporingsbevelen uitgegeven door de autoriteiten in Laayoune, Agadir en Nador in verband met internationale autodiefstal.

Lees ook: In Canada gestolen voertuigen in Marokko teruggevonden

De verdachten zijn voorgeleid aan de onderzoeksrechter die de zaak verder zal onderzoeken. Het doel is om de mogelijke vertakkingen van de criminele organisatie bloot te leggen en de andere betrokkenen te arresteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team