Zoeken

Frans extreem-rechts behoudt kolonisator-denkwijze in Marokko

12 juli 2012 - 12:46 - Wereld

©

De Fransen in Marokko stemden overweldigend voor Yannick Urrien, kandidaat van het Front National bij de parlementsverkiezingen voor Fransen die buiten Frankrijk leven, ondanks het feit dat Urrien de Fransen in Marokko beschreef als de "meest ongelukkige Fransen ter wereld".

Voor Yannick Urrien, blijven de Fransen in Marokko herhalen dat ze daar erg gelukkig zijn, uit angst voor vervolging. De extreem-rechts kandidaat klaagt aan dat zijn landgenoten bijvoorbeeld verplicht zijn om een bankrekening te openen om hun inkomsten te kunnen overbrengen naar hun thuisland.

Verontwaardigd door het toenemend aantal gesluierde vrouwen in Marokko, voornamelijk in Casablanca, waarschuwt Yannick Urrien voor een islamitische invasie. In de Franse media haalt hij bijvoorbeeld aan dat hij verplicht is zijn ID voor te leggen om alcohol te kopen in supermarkten.

Beter nog, voor Urrien "moeten de Franse waarden opgelegd worden in Marokko". Hij herinnert eraan dat in het verleden Marokkanen Frans en Arabisch spraken, terwijl vandaag de dag ze zich enkel nog uitdrukken in hun eigen taal. "Stel je voor dat Marokkanen ook weigeren naar Franse televisiezenders te kijken. Is het niet allemaal omdat wij, Fransen, ongewenst geworden zijn in Marokko?"

Yannick Urrien, geboren in Casablanca, waar hij vele jaren woonde, sluit nog af met een verhaal over Franse toeristen die aankomen in Marokko en worden begroet door aangename breed glimlachende taxi-chauffeurs, waarvan de teller steeds defect is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team