Zoeken

Franse president wil Fransman uit Marokkaanse cel helpen

13 augustus 2018 - 15:30 - Wereld

©

De moeder van Thomas Gallay, een Fransman die sinds februari 2016 in de cel zit in Marokko, werd zondag door de Franse president Emmanuel Macron ontvangen.

Béatrice Gallay vertelde na haar ontmoeting met de president dat hij haar had beloofd dat hij persoonlijk de zaak zal regelen. "Ik ben gerustgesteld. Hij keek me in de ogen en vertelde me dat hij zich persoonlijk met de zaak ging bezighouden. Ik zag dat hij het dossier van Thomas kende. Gezien de betrekkingen tussen Marokko en Frankrijk denk ik dat we een oplossing zullen vinden", aldus de moeder van Thomas Gallay.

De 36-jarige ingenieur vestigde zich in 2014 in Essaouira. Hij werd twee jaar later gearresteerd en ervan beschuldigd mensen die terroristische aanslagen planden financieel te hebben gesteund.

Volgens zijn moeder gaf Thomas Gallay "70 euro aan een kennis". De Marokkaanse politie liet hem tevens een verklaring in het Arabisch ondertekenen terwijl hij deze taal niet eens kent. De oude vrouw probeert al twee jaar zijn transfer naar een Franse gevangenis te regelen maar Marokko weigert mee te werken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team