Zoeken

Franse miljardair vestigt zich in Marrakech

2 maart 2021 - 18:30 - Economie

©

De Franse zakenman en confectiekleding specialist Xavier Marie, 316ᵉ grootste fortuin van Frankrijk, heeft besloten om een dochteronderneming van zijn holding "Maroc Polo" in Marrakech op te richten.

Maroc Polo is een holdingmaatschappij en adviesbureau die op 27 februari in de Marokkaanse stad werd opgericht. Dat bericht Maghreb Intelligence.

Xavier Marie, oprichter van de meubelgigant "Maison du Monde", ontwikkelde in 2015 een interesse voor de mode en luxe made in France. Hetzelfde jaar verkocht hij zijn groep ​​aan Bain Capital voor 680 miljoen euro. Hij richtte vervolgens de Marco Polo Company (CMP) op.

In 2017 kocht de Franse miljardair Maison Bonton, gespecialiseerd in kinderkleding; de Rautureau-groep, beroemde schoenenfabrikant; de Paul Ka luxe confectiegroep en Le Petit Souk, gespecialiseerd in kinderdecoratie. In 2019 investeerde hij 64 miljoen euro, zijn grootste investering ooit. Xavier Marie streeft ernaar om een 100% Franse mode- en luxe industrie te ontwikkelen en rekent daarvoor ook op Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team