Zoeken

Franse justitie spreekt Farid El Haïry volledig vrij

17 december 2022 - 07:00 - Wereld

©

Het Franse Hof van Beroep heeft de veroordeling van de Marokkaan Farid El Haïry vernietigd. Hij werd op 19 december 2003 veroordeeld voor de aanranding en verkrachting van een minderjarige.

"Er blijft niets over tegen de heer Farid El Haïry. De zaak is over en deze beslissing spreekt u vrij van alle beschuldigingen," zei de voorzitter van het Hof van Beroep, Nicolas Bonnal op donderdag. De naam van El Haïry moet uit alle politiële en justitiële dossiers worden geschrapt en de vermelding in zijn strafregister zal definitief worden verwijderd.

Lees ook: Bomaanslagen Barcelona: Marokkaan 4 jaar onterecht in de cel

"Op persoonlijk vlak doet de waardigheid waarvan wij getuige zijn geweest mij hopen dat, ondanks het beperkte karakter van de genoegdoening die wij u aanbieden, de toekomst voor u vanaf vandaag anders zal zijn", voegde de rechter eraan toe. De rechtbank heeft ook een bekendmaking van het besluit bevolen in Hazebrouk en in de dagbladen La Voix du Nord, Le Monde, Le Figaro en Libération.

Lees ook: Rehabilitatie ten onrechte veroordeelde Marokkaan in Frankrijk

Daarmee is Farid El Haïry de twaalfde persoon die sinds 1945 in Frankrijk wordt gerehabiliteerd. Zijn advocaat, Frank Berton, gaat nu een schadevergoedingsprocedure opstarten voor de elf maanden en drieëntwintig dagen van onrechtmatige voorlopige hechtenis van zijn cliënt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team