Zoeken

Franse journalisten riskeren rechtszaak voor chanteren Koning Mohammed VI

12 september 2020 - 14:30 - Wereld

©

Eric Laurent en Catherine Graciet, twee Franse journalisten, riskeren een strafproces in Parijs voor chantage. De twee worden ervan verdacht Koning Mohammed VI voor miljoenen euro’s te hebben gechanteerd.

Persagentschap AFP bericht dat de zaak in 2015 aan het licht kwam. Laurent en Graciet moesten toen een boek uitbrengen over Koning Mohammed VI met "gĂȘnante informatie" over Marokko.

De twee journalisten hadden in 2012 al een eerste boek over Marokko gepubliceerd en waren bereid om hun tweede boek niet uit te brengen in ruil voor 3 miljoen euro. Ze ontmoetten drie keer een Marokkaanse verantwoordelijke en stemden uiteindelijk in met een bedrag van 2 miljoen euro.

Wat de twee niet wisten is dat hun gesprekken met de Marokkaanse verantwoordelijke werden opgenomen. De Franse justitie zal in de komende weken beslissen of er een rechtszaak komt.

Volgens de advocaten van Marokko, Antoine Vey en Ralph Boussier, "is er geen debat mogelijk over de schuld van de twee journalisten daar er flagrante bewijzen zijn van de feiten".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team