Zoeken

Franse Algerijn sticht sekte in Maleisië met valse Marokkaanse identiteit

27 februari 2024 - 09:00 - Wereld

©

Een man met de Franse en Algerijnse nationaliteit heeft in Maleisië een sekte opgericht onder het mom van Marokkaanse afkomst en afstamming van de profeet Mohammed. De Maleisische autoriteiten waarschuwen burgers voor de activiteiten van Mohamed Amin Ouradji, die beweert de 38e afstammeling van de profeet te zijn en zijn volgelingen voorbereidt op het einde der tijden.

Ouradji, geboren in 1984 in Algiers, migreerde met zijn familie naar Frankrijk. Hij beweert Marokkaans te zijn en stichtte in Maleisië een sekte die zich richt op het voorbereiden van de "eindtijd". De Maleisische minister van Religieuze Zaken, Mohd Na’im Mokhtar, heeft burgers opgeroepen zich te distantiëren van Ouradji’s sekte en elke vorm van religieus fanatisme.

Lees ook: Joodse sekte Lev Tahor, actief in Marokko, onder streng toezicht

Nadat de Maleisische autoriteiten contact opnamen met Marokko, heeft het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in september 2023 bevestigd dat Ouradji inderdaad de Franse en Algerijnse nationaliteit bezit. Hij reisde voor het eerst in 2006 naar Marokko en woonde later afwisselend in Marokko, Frankrijk, Maleisië, Indonesië en Jemen. In 2014 trouwde hij met een Marokkaanse vrouw.

Het Marokkaanse ministerie benadrukt dat Ouradji "zich voordoet als Marokkaan terwijl hij van Algerijns Franse afkomst is". Hij misbruikt de reputatie van Marokkaanse geleerden en soefi’s om moslims in Zuidoost-Azië te bedriegen. Het ministerie voegt toe dat Ouradji "geen band heeft met de Marokkaanse ’Chérif Idrissi’ of met een adellijke bloedlijn" en dat hij "in 2014 naar Marokko kwam om met zijn Marokkaanse vrouw te gaan wonen".

Lees ook: Marokko: valse messias tot 3 jaar celstraf veroordeeld

De Maleisische autoriteiten gaan door met hun onderzoek. "Het Departement Religieuze Zaken van de Eerste Minister zal nauw samenwerken met de islamitische religieuze autoriteiten en de politie om de in de media onthulde beweringen te onderzoeken", aldus Mohd Na’im Mokhtar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team