Zoeken

Frankrijk: opnieuw ton cannabis uit Marokko onderschept

20 januari 2019 - 13:50 - Wereld

©

De Franse politie heeft eind vorige week ruim 1200 kilo cannabis in de regio van Montpellier in beslag genomen. De drugsvangst werd mogelijk gemaakt dankzij een nauwe samenwerking met de Marokkaanse politie.

Drie verdachten tussen 29 en 32 jaar werden gearresteerd. Alle drie verschenen dinsdag voor de rechter en werden aangeklaagd voor internationale drugshandel en in voorlopige hechtenis genomen.

Tijdens een persconferentie liet de officier van justitie weten dat de drugsvangst op een vijftiental kilometers ten westen van Montpellier had plaatsgevonden na een tip van de Marokkaanse en Spaanse autoriteiten.

De Franse SRPJ politiedienst van Montpellier deed sinds maart 2018 onderzoek naar de drugsorganisatie na "het komen en gaan van drugskonvooien van Marokko naar Montpellier, via Spanje" te hebben opgemerkt, aldus de officier van justitie.

In totaal werd 1161 ton drugs in een opslagplaats gevonden. De drug heeft een koopwaarde van ruim 1 miljoen euro, aldus de officier van justitie volgens wie alles wordt gedaan om het crimineel netwerk op te rollen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team