Zoeken

Frankrijk rouwt om Abdel Kharrazi

28 oktober 2023 - 12:00 - Sport

©

De Marokkaanse voetballer Abdel Kharrazi, een sleutelfiguur in de geschiedenis van de Franse club FC Sète, is op woensdag 25 oktober op 47-jarige leeftijd overleden. Oud-teamgenoten en lokale autoriteiten brengen hulde aan een "stevige verdediger" en een "grote heer" die "altijd een voorbeeld zal blijven".

Abdel Kharrazi heeft zijn lange strijd tegen de ziekte van Charcot verloren. Omringd door zijn dierbaren, blies degene die liefkozend "Kharra" werd genoemd zijn laatste adem uit, meldt Midi Libre. Sindsdien stromen de eerbetonen aan de icoon van FC Sète binnen. "Hij was een persoon die luisterde, gerespecteerd en gewaardeerd werd door iedereen, overal in Frankrijk," zegt Christophe Rouve, de huidige coach van de club.

Lees ook: Spanje: Marokkaanse voetballer komt om bij verkeersongeval (video)

François Commeinhes, burgemeester van Sète, prijst zijn onwankelbare trouw aan het groen-witte shirt. "Het is met immense droefheid dat we het overlijden van Abdel Kharrazi vernemen. De iconische aanvoerder van FC Sète, ’Kharra’, zoals iedereen hem noemde, een symbolische figuur van zijn wijk Ile de Thau, was een onmisbaar element van het eerste team geworden. Zijn onfeilbare trouw aan het groen-witte shirt, zijn vrolijke, positieve, strijdlustige geest, en zijn passie om te onderwijzen en door te geven aan de jongere generaties zullen ons bijzonder bijblijven," reageert hij.

Marc Pfertzel, zijn levenslange vriend, rouwt om een broer. "Meer dan een vriend, hij was een broer," verklaart de voormalige speler. "Hij verwelkomde me in Sète toen ik nog maar een kind was, en sindsdien hebben we elkaar nooit losgelaten. Ik verlies mijn grote broer. Hij ging door een vreselijke beproeving heen en toch was hij het die kracht gaf aan zijn dierbaren. Hij is een grote heer, hij zal altijd een voorbeeld blijven. Wat ik van hem wil onthouden, is zijn glimlach. Omdat ik niet wil dat men dat vergeet."

Lees ook: Vader Mbark overlijdt paar dagen na zijn zoon, voetballer Omar Achadoud

Kharrazi kwam in 1995 bij FC Sète aan en verliet de club in 2017. "Hij deed alles om de club en het team vooruit te helpen, hij gaf zichzelf hart en ziel," zegt Christophe Rouve. "Hij was een ruige verdediger, een winnaar die een gevecht aan zou kunnen gaan voor een wedstrijd. Maar buiten het veld was het radicaal anders..."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team