Zoeken

Frankrijk halveert de legale immigratie

26 juli 2011 - 18:00 - Wereld

©

Claude Gueant, Franse minister van Binnenlandse Zaken, is ferm, de legale immigratie moet gehalveerd worden in Frankrijk, land dat jaarlijks 20.000 niet-Europese werknemers ontvangt waarvan 80% werkzaam is en enkel van legale status verandert.

Om dit te doen hebben de ministeries van Binnenlandse Zaken en Werk de lijst van beroepen betrokken door legale immigratie van arbeidskrachten, voornamelijk in de bouw-en informatietechnologie, beperkt.

Een nieuwe lijst van vijftien beroepen die nog wel kunnen genieten aan niet-EU arbeidskrachten is onlangs voorgelegd aan de vakbonden. Dezen zullen zich binnenkort uitspreken over deze nieuwe regels die definitief moeten worden opgenomen voor het einde van de zomer.

De halvering van legale immigratie werd reeds in april aangekondigd door Claude Gueant en leidde in Frankrijk tot een scherpe controverse.

De zeer pessimistische conclusie van Claude Gueant was vooral gericht op het gebrek aan integratie van migranten, toen uit studie over werkgelegenheid bleek dat 37,6% van banen met lage kosten, nog vrij waren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team