Zoeken

Frankrijk stuurt twee krokodillen naar Marokko

22 augustus 2021 - 15:00 - Marokko

©

Twee krokodillen, een vrouwtje en een mannetje, zullen in september het Franse Lyon verlaten voor Marokko, waar ze in een natuurlijke omgeving zullen worden vrijgelaten.

Een nieuw leven wacht de twee reptielen in Marokko. Beide krokodillen verblijven sinds de jaren 70 in het dierenpark La Tête d’Or in Lyon. De bezoekers zien de dieren met verdriet vertrekken. "Het is bizar dat ze weggaan. Ik ben het gewoon om hen te zien, ik ga een beetje triestig zijn maar het is beter voor ze", zegt Jules, een vaste bezoeker van het park, aan France Info.

Lees ook: Welkom Driss, de eerste in Marokko geboren krokodil

Grégory Doucet, burgemeester van Lyon, had begin juli het vertrek van de twee krokodillen naar Marokko aangekondigd tijdens de inhuldiging van het Aziatisch bos in het dierenpark. Hij vertelde toen dat het een "kwestie van dierenwelzijn" was. Beide reptielen zullen in een beschermde oued in een natuurlijke omgeving leven.

De krokodillen die naar Marokko worden gestuurd kunnen tot 250 kilo wegen en van 1,5 tot 2,5 meter lang worden. In de natuur kan het dier tot 45 jaar leven. De reptielen leefden in het wild in Marokko tot de jaren 50 en kunnen nog steeds in Mauritanië en Tsjaad worden gevonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team