Zoeken

Frankrijk: Houcine doodgeschoten in plaats van drugsdealer

14 maart 2020 - 19:50 - Wereld

©

Houcin Hakkar (22) werd afgelopen zondag in het Franse Besançon vermoord toen hij naar huis terugkeerde. Hij reed toen met de auto van een vriend die betrokken zou zijn bij de drugshandel.

De twintiger werd rond 21:30 uur in de wijk Planoise waar hij woonde doodgeschoten. In de blauwe Renault Megane zaten ook de vermeende drugsdealer en een andere persoon. De daders zetten de achtervolging in met een rode auto.

Houcine, die achter het stuur zat, verloor de controle over het voertuig dat tegen een paal knalde. Het voertuig werd toen vanuit de rode auto beschoten. Vijftien kogels werden teruggevonden.

De jonge bestuurder die als monteur werkte, werd in de borst en het hoofd geraakt. Hij overleed ter plekke. Het echt doelwit kwam ervan af met twee kogels in zijn been. De derde inzittende vluchtte nog voor de komst van de politie weg.

De familie van Houcine is er zeker van. De daders hebben zich van doelwit vergist. Ze wilden H.K., de man die aan zijn been gewond raakte, vermoorden, niet Houcine. Het slachtoffer was geen bekende van de politie en zou ook geen banden hebben gehad met het crimineel milieu.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team