Zoeken

Franse Marokkaan cel in voor helen honderden telefoons

20 mei 2019 - 13:00 - Wereld

©

Eind oktober vorig jaar werd een Franse Marokkaan door de Marokkaanse douane betrapt met 350 telefoons van hetzelfde merk in zijn auto.

De lading en het voertuig werden toen in beslag genomen en de Franse justitie werd op de hoogte gebracht. De Marokkaanse autoriteiten hoopten tevergeefs een verband te vinden tussen de bestuurder van de auto en een criminele organisatie.

Lhassan Daoudi (48), stond vorige week voor de rechter in het Franse Chartres. De man claimt zijn onschuld. Hij wordt verdacht van de overval op een opslagplaats begin september 2017, maar bewijzen zijn er niet.

De daders van de overval maakten 7800 mobiele telefoons en tabletten buit. Ze vluchtten weg met een gestolen vrachtwagen die op enkele kilometers verbrand werd teruggevonden.

Volgens Lhassan Daoudi kocht hij de telefoons aan een man nabij een bar waar hij regelmatig ging. De man verkocht de telefoons in zijn minibusje voor 20 euro elk. Hij kocht er 350 om ze in Marokko te verkopen. Hij vermoedde wel dat de telefoons waren gestolen maar wilde naar eigen zeggen enkel "een beter leven".

Het bedrijf van wie de telefoons werden gestolen eiste een schadevergoeding van 514.000 euro. De rechtbank weigerde het verzoek maar veroordeelde Lhassan Daoudi tot 15 maanden celstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team