Zoeken

Frankrijk: anderhalve ton cannabis in "Marokkaanse tassen" onderschept

23 februari 2019 - 17:00 - Wereld

©

In de regio van Parijs heeft de politie maandag tijdens een antidrugsactie anderhalve ton cannabis afkomstig uit Marokko in beslag genomen.

Volgens bronnen van persagentschap AFP deed de politie oorspronkelijk onderzoek naar een wapenhandel. Het onderzoek leidde de agenten echter tot een criminele organisatie die drugs vanuit Marokko naar de regio van Parijs smokkelde. De bende zou via Spanje meerdere tonnen cannabis naar Frankrijk hebben vervoerd.

Het onderzoek begon in de zomer van vorig jaar. De Franse politie kwam toen op het spoor van een dertiger die betrokken zou zijn bij meerdere overvallen. Hij werd er ook van verdacht in wapens te handelen. Tijdens het onderzoek merkte de politie dat hij regelmatig tussen Parijs en Malaga reisde. Hij zou in totaal aan een vijftiental drugskonvooien hebben deelgenomen.

Tijdens de antidrugsactie op maandag werden vier mannen, waaronder de leider van de bende, gearresteerd. 400 kilo cannabis werd in een auto gevonden, 900 kilo in "Marokkaanse tassen" in een eerste garagebox en 200 kilo en wapens in een tweede garagebox.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team