Zoeken

Fouad Ali El Himma treedt uit PAM

9 december 2011 - 09:30 - Marokko

©

Fouad Ali El Himma die woensdag tot adviseur van koning Mohammed VI is benoemd, heeft op dezelfde dag zijn ontslag ingediend bij de Partij Authenticiteit en Moderniteit (PAM).

De politicus zegt in een verklaring zijn ontslag te hebben genomen "vanwege de onafhankelijkheid en neutraliteit" dat zijn nieuwe functie van hem vraagt.

De nieuwe koninklijke adviseur meldt ook dat hij gaat aftreden als voorzitter van de gemeente Benguerir, een functie die hij sinds 2009 uitoefent. Hij blijft wel voorzitter van de Stichting Rhamna voor Duurzame Ontwikkeling.

De aanstelling van El Himma, 49 jaar sinds dinsdag, als koninklijk adviseur zet een einde aan zijn tot nu toe onduidelijke rol bij het paleis.

Fouad Ali El Himma, één van de meest gehate figuren van de PJD-partij en de protestbewegingen in de land, zou jarenlang de opkomst van de islamitische partij aan de macht hebben geblokkeerd dankzij zijn vriendschap met Mohammed VI.

Zijn benoeming wordt sterk bekritiseerd in Marokko waar het wordt aangezien door een deel van de politieke wereld als een stap achteruit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team