Zoeken

Fouad en Abdelhalim zijn de nieuwe helden van Schoonhoven

25 januari 2024 - 23:00 - Wereld

©

Fouad en Abdelhalim hebben een gewapende overval op de Plus-supermarkt in Schoonhoven verijdeld. Na het overmeesteren van de 16-jarige dader werden de helden dinsdagavond geëerd op het politiebureau.

Het incident vond plaats op vrijdagavond rond 21.00 uur. Fouad en Abdelhalim zagen een jonge overvaller haastig wegrennen en aarzelden geen moment. Ze zetten de achtervolging in en slaagden erin de tiener, die een Plus-medewerker met een mes had bedreigd en gestoken, te overmeesteren. Wijkagent Ben Eekman prees het tweetal voor het nemen van risico’s om de overvaller te pakken.

Lees ook: Van illegaal tot held: Abdel’s heldendaad in Brussel (video)

De 16-jarige dader had de medewerker van de Plus met een mes bedreigd en gestoken, waarna de medewerker per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht.

Lees ook: Marokkaan verhindert overval en wordt held in Spanje

De heldhaftige actie van Fouad en Abdelhalim werd op het politiebureau in Bergambacht gevierd, waar ze een grote bos bloemen ontvingen. Wijkagent Eekman noemde hen helden en sprak zijn waardering uit voor burgers die de politie helpen. Ook Bas Rechtuyt van de Plus in Schoonhoven betuigde dankbaarheid en waardering voor het optreden van de mannen en bedankte iedereen voor de ontvangen steunbetuigingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team