Zoeken

Wat is het fortuin van French Montana?

23 augustus 2023 - 11:00 - Cultuur

©

French Montana, Amerikaanse rapper van Marokkaanse afkomst, heeft hard gewerkt om uit de schaduw te treden. Vandaag de dag heeft hij een indrukwekkend nettovermogen.

De rapper heeft een atypisch traject afgelegd. Op 13-jarige leeftijd verliet hij met zijn familie Casablanca voor de Verenigde Staten. Hij vestigde zich in de Bronx, waar hij de hiphopcultuur ontdekte en erdoor gefascineerd raakte. De jonge Karim Kharbouch begon met het maken van mixtapes en straat-DVD’s en werkte samen met underground artiesten.

Lees ook: French Montana weigert 20 miljoen dollar

Montana’s carrière kreeg een boost met de release van de DVD "The Cocaine City series of street". Maar het is zijn samenwerking met Max B die hem echt in de schijnwerpers zette. Hij tekende daarop bij Diddy’s Bad Boy Records. Zijn hits zoals "Pop That" en "Unforgettable" domineerden de hitlijsten. De successen bleven komen. studioalbums zoals "Excuse My French" en "Jungle Rules" werden wereldbekende hits. Samenwerkingen met artiesten als Drake, Lil Wayne en Rick Ross versterkten zijn plaats in de rapindustrie.

Lees ook: Rapper French Montana neemt afscheid van luxe villa in Californië

Vandaag wordt de waarde van French Montana, die immigratieproblemen heeft gekend en een kogelwond heeft overleefd, geschat op 25 miljoen dollar in 2023, volgens CAknowledge. Naast rap investeert French Montana in gezondheids- en welzijnsbedrijven, evenals in de mode-industrie. Hij staat ook bekend om zijn investeringen in filantropische projecten, met name in Afrika. De vader van Kruz heeft onder meer medische faciliteiten in Oeganda gefinancierd en geïnvesteerd in educatieve projecten. Door de jaren heen is hij een symbool van succes geworden, iets waar hij ongetwijfeld trots op is. "Als ik in mijn land was gebleven, zou ik een maïsverkoper zijn geworden," vertelde hij ooit aan het Amerikaans blad Billboard.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team